Με την έκδοση του Αυγούστου 2004 αρχίζουμε μια σειρά φωτογραφικών αφιερωμάτων στη Σιάτιστα του σήμερα.

Τα αφιερώματα αυτά δεν θα γινόταν, αν δεν με βοηθούσαν δυο άνθρωποι ο  Γιάννης Βαβίκης και η κ. Θεοδώρα Ζωγράφου-Βώρου.

Και οι δυο ζώντας κάτω από ξένους ουρανούς νοσταλγούσαν τις πρωτομαγιές των παιδικών τους χρόνων στον Αγιο Χριστόφορο, τα φεγγαρόφωτα βράδια στον Προφήτη Ηλία...

Ο πρώτος μου εμπιστεύτηκε 200 περίπου φωτογραφίες της Σιάτιστας. Όλες οι φωτογραφίες είναι παρμένες / τραβηγμένες από τον ίδιο τον κ. Γιάννη Βαβίκη στις ατέλειωτες ώρες περιήγησής του στη Σιάτιστα του σήμερα.
Σ' αυτές εύκολα διακρίνεις επαγγελματική ποιότητα και νιώθεις τον καημό του  για την πατρίδα που στερήθηκε, όταν έφυγε στη μακρινή Ευρώπη, για την πατρίδα που βλέπει να φεύγει ...τώρα που αυτός γύρισε.

Η δεύτερη, ακολουθώντας απ' άλλους δρόμους την ίδια μοίρα με τον κ. Βαβίκη, ζει ακόμη μακριά από τη Σιάτιστα κι έχει τον καημό της. Αυτή με τις γνώσεις και την ευαισθησία της μου έδειξε πώς να συνοδέψω τις φωτογραφίες με  κείμενα, πώς να τους δώσω κι άλλη μια φωνή.

Και τους δυο τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Αικατερίνη Ζωγράφου

 

1o. Εκκλησιές της Σιάτιστας.

 

1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15

Αν κάνετε κλικ πάνω σε κάθε μικρή φωτογραφία θα την δείτε σε μεγέθυνση

Οι φωτογραφίες αργούν να κατέβουν γιατί έχουν μεγάλη ανάλυση επειδή θελήσαμε να κρατήσουμε την ποιότητά τους όσο γίνεται πιο κοντά σ' αυτή του πρωτότυπου. Ζητούμε την κατανόηση των επισκεπτών.