ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ

 

 

  Σε ηλικία 59 ετών απεβίωσε στις 22-7-2008 ο συμπατριώτης μας Κων/νος Δημ. Διαμαντής γουνέμπορος και αμπελουργός και τάφηκε στη Σιάτιστα στο νεκροταφείο του Αγίου Νικάνορα. Ο μεταστάς ήταν ένας άνθρωπος δραστήριος προοδευτικός και εργατικός.  Ένας άνθρωπος που αγαπούσε υπερβολικά τη Σιάτιστα. Χρημάτισε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σιάτιστας , πρόεδρος του ορειβατικού συλλόγου Σιάτιστας  Ο ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ , πρόεδρος του συλλόγου Αμπελουργών-Οινοπαραγωγών Σιάτιστας  Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ και μέλος του αθλητικού συλλόγου Σιάτιστας Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ με σημαντική προσφορά. Ήταν άνθρωπος που ενδιαφέρθηκε πρώτος τα τελευταία χρόνια για την αμπελοκαλλιέργεια στη Σιάτιστα, φυτεύοντας πολλά στρέμματα αμπέλια και κατασκευάζοντας παραδοσιακά κατώγια και οινοποιείο.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος μίλησε και αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσωπικότητα του μεταστάντος. Ακόμα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παύλος ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με την επιθυμία του αειμνήστου Κων/νου Διαμαντή τα χρήματα που θα διέθεταν για το γεύμα, να δοθούν για τη δενδροφύτευση της Σιάτιστας.

Στην κηδεία παρέστη ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Νομάρχης Κοζάνης κ. Γεώργιος Δακής, ο πρώην Νομάρχης Κοζάνης κ. Πάσχος Μητλιάγκας, ο Δήμαρχος Σιάτιστας κ. Κων/νος Κοσμίδης, ο Δήμαρχος Ασκίου κ. Βασίλειος Πάτρας, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβατικών Συλλόγων  Ελλάδας κ. Δημήτριος Γεωργούλης   και πλήθος κόσμου.

Συλλυπούμαι την οικογένεια του και τους λοιπούς συγγενείς του. Στον αείμνηστο φίλο Κώστα Διαμαντή ή Ζαντέ εύχομαι η μνήμη του να είναι αιωνία  και ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Γεώργιος Μ. Μπόντας

επιστροφή