Editorial   ή Οι Στόχοι μας

     Με την προσπάθεια τούτη επιχειρούμε να στήσουμε γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη μιας τοπικής κοινωνίας μέσα στα πλαίσια της σύγχρονης παγκόσμιας κοινωνίας. Απευθυνόμαστε στους σημερινούς  κατοίκους της Σιάτιστας και  στους Aπόδημους συγγενείς. Οι πρώτοι ακούνε για τους ξενιτεμένους, χαίρονται για τη δημιουργική παρουσία τους σε άλλες χώρες και πάντα ρωτούν γι’ αυτούς τους Οδυσσείς, οι δεύτεροι ταξιδεύουν, θυμούνται και νοσταλγούν. 
    Όλοι  ενδιαφέρονται για το παρόν όλων και εδώ στη Σιάτιστα και εκεί που ζουν οι Απόδημοι, όλοι σε ώρες γαλήνης και ρεμβασμού  ταξιδεύουμε στο παρελθόν της Σιάτιστας και κάποτε στο μέλλον της, όλοι σε άλλες ώρες στοχαζόμαστε το σημερινό κόσμο μας με τα λαμπρά ή λαμπερά επιτεύγματά του   και τα προβληματικά βήματά του. 
    Με αυτές τις γενικές σκέψεις απευθυνόμαστε :
 Στους ώριμους , στους υπερώριμους και στους νέους,
Σε  όσες / όσους  ζουν εδώ και σε όσες / όσους ζουν σε άλλες χώρες.
Σε  όσες / όσους  ασχολούνται και κυρίως με το παρόν και εδώ και αλλού
Σε όσες/ όσους χαίρονται και θυμούνται το παρέλθουν 
Σε όσες/ όσους   σχεδιάζουν και της Σιάτιστας το μέλλον.

      Το θεματολόγιό μας επιθυμούμε να περιλάβει ενότητες όπως, :

  • Τα σημερινά της τοπικής μας κοινωνίας (κοινωνικά, οικονομικά, εκπαιδευτικά. συνεδριακά, επιχειρηματικά, τουριστικά)

  • Νέα από τις επιδόσεις μας εδώ  και τις επιδόσεις των Αποδήμων μας αλλού.

  • Σελίδες από την Ιστορία της Σιάτιστας.

  • Ματιές και στοχασμούς  από το σημερινό κόσμο μας και για τα προβλήματά τους, τα αξιοθαύμαστα έργα του και τα αμέτρητα αμαρτήματά του,  που η μελέτη τους  μπορεί να μας  κάνει πιο προσεκτικούς και πιο συνετούς, πιο ανθρώπινους για τα ανθρώπινα και τους ανθρώπους.

  • Ματιές στην πρόσφατη Ιστορία του Κόσμου μας κατά τον 20ό αιώνα, που έκλεισε με τόσα έργα περίλαμπρα  και ταπεινωτικά (για μίμηση ή αποστροφή).

  • Αναλύσεις επιστημονικών όρων –θεμάτων που ακούονται στον καθημερινό λόγο αλλά δεν κατανοούνται από τους πολλούς, αν δεν προηγηθεί  κάποια εκλαΐκευση από τους ειδικούς.

     Το ηλεκτρονικό βήμα  δεν εκφράζει μόνο απόψεις  και θέσεις της Συντακτικής Επιτροπής και των επώνυμων συνεργατών της. Αναζητεί και καλοδέχεται συνεργασίες αναγνωστών που αποδέχονται το παραπάνω  θεματολόγιο ή προτείνουν κάποιον εμπλουτισμό του. Αυτονόητο  είναι ότι η  Επιτροπή Έκδοσης του Siatistanews έχει την όλη ευθύνη της επιλογής των κειμένων που φιλοξενούνται σε τούτη την ηλεκτρονική σελίδα. Είναι όμως –αυτονόητα – ευθύνη όλων εκείνων  που τυχόν θα υπογράφουν κάποιο κείμενο  η νηφαλιότητα της σκέψης τους και η ευπρέπεια της έκφρασής τους.
         Από την πλευρά μας θα αφιερώσουμε ένα άρθρο εναρκτήριο με τον τίτλο : «Με σεβασμό  για τη γνώμη του άλλου».
 

Η εκδοτική Συντροφιά

 Για συνεργασίες μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση:
Ζωγραφου Αικατερίνη
Μητροπολίτου Ιακώβου 19
Σιάτιστα 50300
τηλέφωνο:    2465022905
e-mail : zwgrafou@otenet.gr

 

Το http://www.siatistanews.gr  είναι  μια περιοδική, μη-κερδοσκοπική, ηλεκτρονική  έκδοση με πολιτιστικό κύρια  περιεχόμενο. Δεν δέχεται οικονομικές προσφορές από πουθενά  και δεν επιχορηγείται από κανέναν ιδιώτη ή φορέα. Όλες οι εργασίες που δημοσιεύονται είναι σε «πρώτη δημοσίευση» εκτός αν δηλώνονται  ως   «αναδημοσίευση».  Επειδή το http://www.siatistanews.gr  εκδίδεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, επιτρέπεται η ελεύθερη εκτύπωση όλων των κειμένων του-όχι των φωτογραφιών- , αρκεί να μην παραλείπεται σε καμιά περίπτωση ο τίτλος http://www.siatistanews.gr , το όνομα του συνεργάτη και ο πλήρης τίτλος του κειμένου.

 κορυφή σελίδας

κεντρική σελίδα