Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Λυπάμαι που δε μπορώ να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας με τη φυσική μου παρουσία, δεδομένου ότι έχω ανειλημμένες υποχρεώσεις στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, όπου και υπηρετώ τον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Είμαι μαζί σας και το γνωρίζετε, στον δίκαιο αγώνα για την έδρα του νέου διευρυμένου Δήμου Βοΐου, στα πλαίσια του Καλλικράτη που δεν μπορεί να είναι άλλη από την ιστορική Σιάτιστα, την πόλη μας που για αιώνες κράτησε τα σκήπτρα της παιδείας, του πολιτισμού, με την πλούσια οικονομική δραστηριότητα έξω από τα όρια της χώρας (με τους πραματευτάδες της), με τους άξιους Σιατιστινούς που αποτέλεσαν τους καλύτερους πρεσβευτές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη Σιάτιστα ανήκει δικαιωματικά η έδρα του νέoυ διευρυμένου Δήμου. Άλλωστε μέχρι πρότινος όλοι μας διαβεβαίωναν γι αυτό.

Η Σιάτιστα διαθέτει την ιστορία, όλες τις υποδομές και υπηρεσίες ώστε να  εκπληρώσει το ρόλο της στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με το νέο χωροταξικό, για την ανάπτυξη του Βοΐου και βέβαια πληροί όλα τα κριτήρια του Καλλικράτη. Δεν είναι τυχαίο ότι η επαρχία Βοΐου είχε έδρα τη Σιάτιστα με διάταγμα ήδη από την 1η Δεκέμβρη του 1928 και για αιώνες στάθηκε κέντρο ανάπτυξη οικονομικής, εμπορικής αλλά και των γραμμάτων και των τεχνών. Δεν είναι τυχαίο ότι η Σιάτιστα είναι έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης από το 1695.

Κανείς δεν μπορεί να αγνοεί την ιστορία μας!

Για αυτό αγωνιζόμαστε όλοι, από όποια θέση και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει άρση της αδικίας, μετά από τις συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες όλων μας.

Καλή δύναμη!

Καλό Αγώνα!

Τάσα Μπούρτσου