Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Τουρισμού και Αθλητισμού Δήμου Σιάτιστας (ΔΕΠΠΤΑΣ) ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2000.
Διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο πέντε μελών που αποτελούν οι:
Δημήτρης Ντέντης, Πρόεδρος
Δέσποινα Τέρτη, Αντιπρόεδρος
Λάζαρος Γκερεχτές, Μέλος
Μιχάλης Δαϊναβάς, Μέλος
Κατερίνα Μαντάνη, Μέλος
Διευθυντής της ΔΕΠΠΤΑΣ από το 2004 είναι ο Γιώργος Κουζιώνης.
Από την ίδρυσή της και μέχρι σήμερα, με τη φροντίδα της ΔΕΠΠΤΑΣ έχουν πραγματοποιηθεί πάρα πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αναβίωση, προβολή και ενίσχυση των παραδοσιακών εθίμων της Σιάτιστας.
Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου, που έχει ανεβάσει εξαιρετικές παραστάσεις και έχει κερδίσει το χειροκρότημα και το θαυμασμό όλων.
Στα πλαίσια της ΔΕΠΠΤΑΣ έχουν λειτουργήσει και συνεχίζουν τη λειτουργία τους Προγράμματα και Δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Αναφέρουμε το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με πολύ μεγάλη προσφορά στους ηλικιωμένους αλλά και κάθε άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια, το οποίο λειτουργεί από το 2002.
Από το τέλος του 2005 στο Δήμο Σιάτιστας λειτουργεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, που δίνει ουσιαστική βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες, ενώ παράλληλα τα παιδιά που φιλοξενούνται αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους με δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Από τη ΔΕΠΠΤΑΣ υλοποιούνται και τα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού με πολύ μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας.
Εξάλλου με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης Προγράμματα για την ενίσχυση των εθίμων, τη σήμανση των αρχοντικών και των εκκλησιών, ενώ κατασκευάζεται το Κέντρο Πληροφόρησης στην περιοχή του Αγίου Νικάνορα με στόχο να παρέχει στον επισκέπτη κάθε χρήσιμη πληροφορία, ξενάγηση και ενημέρωση για την αγορά των προϊόντων της περιοχής (των γουναρικών, δερμάτινων και βέβαια του φημισμένου ηλιαστού κρασιού). Παράλληλα λειτουργεί στην πλατεία Χώρας σε καθημερινή βάση το Περίπτερο ενημέρωσης.
Σε αυτά τα χρόνια λειτουργίας της ΔΕΠΠΤΑΣ έχουν εκδοθεί έντυπα για την πληροφόρηση των επισκεπτών και για την προβολή του Δήμου και η Σιάτιστα φιλοξενήθηκε σε εφημερίδες και περιοδικά πανελλήνιας εμβέλειας, αλλά και σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές. Και, φυσικά, είμαστε εδώ, στο Siatista.gr
 

αρχή  σελίδας