Κεντρική Σελίδα

 

Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Στέργιο Πολύζο. 

 

 

Στις 2/5/2014  η ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ. πραγματοποίησε  στην αίθουσα τελετών του Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Στέργιο Πολύζο.

Στον δικό μας Στέργιο o οποίος στη θέση του συνηθισμένου βιογραφικού  στην ποιητική του συλλογή Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ δηλώνει:

"Βιογραφικό μου είναι οι μνήμες

Πέτρες που με ξυπνούν βαθιά

μεσάνυχτα

Φιλιά που αρνούνται ν' αποτά-

ξουν τη γλύκα

Μνήμες που κάποτε αποτολμώ

να ξεμπροστιάσω

κι άλλοτε ξημερώματα να τις

βγάλω για ποτό.

Η πατρίδα μου η ίδια είναι οι

μνήμες......"

και έτσι μας επιτρέπει να θεωρήσουμε πως είμαστε ακόμα ένα κομμάτι της ζωής του και να τον καμαρώσουμε και τώρα επιστήμονα και λογοτέχνη, όπως τότε, όταν ήταν ο  μικρός κι απρόβλεπτος πανέξυπνος μαθητής του Δημοτικού Σχολείου στη Σιάτιστα.

Με τέτοια συναισθηματική φόρτιση πάρα πολλοί Σιατιστινοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της εκδήλωσης και άκουσαν τις εισηγήσεις και τα ποιήματα συνοδευμένα μουσικά από μαθητές του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ.

        Στη συνέχεια μπορείτε:

  •  να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση κάνοντας κλικ εδώ

  • να διαβάσετε το κείμενο της εισήγησης της κ. Βανίδη κάνοντας κλικ εδώ

  • να διάβάσετε το κείμενο της εισήγησης του κ. Κουζιώνη  κάνοντας κλικ εδώ

  • να διαβάσετε τα ποιήματα των συλλογών του  Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΜΝΗ και ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ τα οποία με σεβασμό στο κείμενο και τη γνωστή τους αισθητική απέδωσαν οι καθηγήτριές του στο παρελθόν κ. Βασιλική Σιάσιου και         κ. Σουλτάνα Ζάβαλη-Μπάτζιου κάνοντας κλικ εδώ

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους από τον πατέρα του ποιητή, γεμάτο συγκίνηση και αναμνήσεις .

 

 Αικατερίνη Ζωγράφου

              

 

 
Αυτό το site έχει κατασκευαστεί από τη ΦΟΡά