ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΑΠΑ

 

           Αγαπητοί Χριστιανοί, Χριστός Ανέστη.

          Μέσα στη χαρμόσυνη αναστάσιμη περίοδο, ένα συγκλονιστικό γεγονός ήρθε να ταράξει την πόλη της Σιάτιστας. Είναι η αναχώρηση του προσφιλούς Προέδρου του Αιμοδοτικού Συλλόγου της πόλης μας, Κωνσταντίνου Παπά, για το μεγάλο ταξίδι.

          Και λέω συγκλονιστικό γεγονός, γιατί ποιος μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ένας άνθρωπος που ζει δίπλα μας, θα φύγει για πάντα.

          Ο Κώστας με υπευθυνότητα, με ζήλο και αφοσίωση υπηρέτησε επί τριάντα χρόνια την φιλάνθρωπη ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας ως Εθελοντής Αιμοδότης.

          Ο Κώστας από τότε που άρχισε μια νέα πορεία συμμετοχής στον Αιμοδοτικό Σύλλογο, ως Πρόεδρος, πριν από 17 χρόνια, έδινε κάθε μέρα, κάθε ώρα κάθε στιγμή, το πιο δυνατό παράδειγμα συμμετοχής και συνεχούς παρουσίας.

          Αυτή η συμμετοχή, αυτό το ενδιαφέρον και για τα πιο μικρά και ασήμαντα, αυτή η κατανάλωση κάθε λεπτού με τα καθημερινά, ήταν η πηγή της ζωής του. 

Μέχρι την τελευταία του πνοή ήταν υπηρέτης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας «Ο ΄Αγιος Παντελεήμων», γιατί ήταν ευαισθητοποιημένος, ήταν φιλάνθρωπος, ήταν αλτρουιστής, γι' αυτό και πρόσφερε την αγάπη του στο συνάνθρωπό του.

          H αποτελεσματικότητα σε όλες τις δράσεις του ήταν και θα παραμείνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

          Η προσφορά του στη Σιάτιστα και στους Σιατιστινούς είναι ανεκτίμητη.
          Αποχαιρετά σήμερα η οικογένεια του Αιμοδότη Κωνσταντίνου Παπά τον καλό σύζυγο, το στοργικό πατέρα, τον αγαπητό παππού.

          Αποχαιρετούμε όλοι μας ένα άνθρωπο, που αγωνίστηκε σ' ολόκληρη τη ζωή του με πίστη και σεβασμό στην υψηλή αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Αξία που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε όλοι μας.

          Σε αυτό το τελευταίο σου ταξίδι, Κώστα, όλοι εμείς που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε, είμαστε εδώ για να σε αποχαιρετίσουμε.

          Σε όλους μας θα λείψει πολύ η ζεστή παρουσία σου και το έντονο πάθος σου για τούτη τη ζωή.

          Με την προσωπικότητά σου και με ό,τι ακριβώς ήσουν, τίμησες τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της πόλης μας και η πόλη μας πάντα θα σε θυμάται.

          Θα σε θυμόμαστε σαν άξιο Kαπετάνιο, καλό οικογενειάρχη και μεγάλο Αιμοδότη.

          Ας ευχηθούμε όλοι μαζί,

          Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε Κωνσταντίνε.

 

 

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ

 

          «Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, «Ο ΄Αγιος Παντελεήμων» Σιάτιστας, για τον εκλιπόντα Πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντίνο Παπά»

 

          Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας, «Ο ΄Αγιος Παντελεήμων», συνήλθε σήμερα Δευτέρα 28 Απριλίου 2008 σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από την είδηση του θανάτου του Προέδρου του Συλλόγου, Κωνσταντίνου Παπά, και αποφάσισε:

 

1. Να εκφράσει τις συλλυπητήριες ευχές στην οικογένεια του εκλιπόντος,

 

2. Να διαθέσει το ποσό των 200 ευρώ στο Φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, και

 

3. Η ομαδική αιμοληψία, που θα οργανώσει ο Αιμοδοτικός Σύλλογος τον Μάϊο, να είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Παπά.

 

Αφού συντάχτηκε το παρόν υπογράφεται όπως ακολουθεί.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ

 

Μπούρτσος Χαράλαμπος  Αντιπρόεδρος

Πατρώνας Θεόδωρος Ταμίας

Τσιαούση Μαρία Γραμματέας

Χαλαμούτης Κωνσταντίνος Έφορος

Καρύδας Κωνσταντίνος Σύμβουλος δημοσίων σχέσεων

 

 

επιστροφή