Μνήμη Λευτέρη Κουφογιάννη

Δημοσιεύματα εφημερίδων

 

ΕΦΗΜΕΡΙΣ  (Αύγουστος 2012)

Έφυγε από κοντά ΅ας ο Λευτέρης Κουφογιάννης, ένας άξιος εκπαιδευτικός

 

     Εντελώς απροσδόκητα, το βράδυ της Κυριακής 12 Αυγούστου, έφυγε από τη ζωή ένας λα΅πρός συ΅πατριώτης ΅ας, ο Λευτέρης Κουφογιάννης σε ηλικία 64 ετών. Ο θάνατός του οφείλεται, σύ΅φωνα ΅ε πληροφορίες, σε οξύ καρδιακό επεισόδιο.

    Ο Λευτέρης Κουφογιάννης δίδαξε ως Φιλόλογος στο Ενιαίο Λύκειο Σιάτιστας, του οποίου υπήρξε Διευθυντής και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους και τους ΅αθητές του για την πραότητα και την καλοσύνη του. Παράλληλα ΅ε το διδακτικό του έργο ασχολήθηκε ΅ε την Ιστορία και τη Λαογραφία της Σιάτιστας και δη΅οσίευε άρθρα του στο δικτυακό τόπο Siatistanews.gr.

    Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησαν ΅ε θερ΅ούς λόγους ο Σεβασ΅ιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Αναστάσιος Δάρδας, ενώ Ψηφίσ΅ατα εξέδωσαν οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Γυ΅νασίου-Λυκείου Σιάτιστας.

    Την εκφορά του παρακολούθησαν ΅ε άφατη θλίψη συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, ΅αθητές του εκλιπόντα και πάρα πολλοί συ΅πολίτες ΅ας.

     Η «Εφη΅ερίς» και ο Σύλλογός ΅ας εκφράζουν προς την οικογένεια του Λευτέρη Κουφογιάννη τα πιο ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια, της εύχονται κουράγιο, δύνα΅η και την εξ ύψους  παρηγορία.

     Ας είναι ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ του

 

ΧΡΟΝΟΣ  (25 Αυγούστου 2012)

 

    Σε ηλικία 64 ετών απεβίωσε ο συμπατριώτης μας φιλόλογος-πρώην Δ/ντης του Ενιαίου Λυκείου Σιάτιστας- Ελευθέριος Γ. Κουφογιάννης. Ο αείμνηστος Ελευθέριος Κουφογιάννης ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος, σεμνός, αξιόλογος παιδαγωγός και λάτρης της Σιάτιστας. Στη νεκρώσιμη ακολουθία που εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Παύλος, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις αρετές του Ελευθερίου Κουφογιάννη, τονίζοντας ότι ήταν ένας άνθρωπος γελαστός, συνετός και εργατικός. Στη συνέχεια από μέρος των συμμαθητών και συναδέλφων καθηγητών του αείμνηστου Λευτέρη μίλησε ο κ. Αναστάσιος Δάρδας, πρώην Δ/ντης Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του αείμνηστου Λευτέρη χαρακτηρίζοντάς τον εργατικό και τελειομανή. Κατόπιν η κ. Περιστέρα Τσιαούση, καθηγήτρια του Ενιαίου Λυκείου, και η κ. Ναούμα Κατσίκα, Δ/ντρια του Γυμνασίου Σιάτιστας, διάβασαν με συγκίνηση τα ψηφίσματα των συλλόγων των καθηγητών του Λυκείου και Γυμνασίου.

Συλλυπούμαι την οικογένειά του και τους λοιπούς συγγενείς του, στον αγαπητό Λευτέρη εύχομαι από καρδιάς η μνήμη του να είναι αιώνια.

Γεώργιος Μ. Μπόντας

 

 

 επιστροφή