ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΦΙΛΙΟΥ

 

 Με οδύνη και θλίψη εμείς οι συνάδελφοί του, οι μαθητές, ολόκληρη η κοινωνία της Σιάτιστας και όχι μόνο, υποδεχθήκαμε το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Τριαντάφυλλου Φίλιου, τιυ Τρύφωνα όπως τον αποκαλούσαμε, του εκλεκτού συναδέλφου μας Δ/ντή που για πολλά χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του σαν καθηγητής και για περισσότερα σαν Δ/ντής  στο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο. Γενεές διδάχτηκαν στα Μαθηματικά, τα όργανα της γεωμετρίας δεν έλειπαν από τα χέρια του, όπως δεν έλειψε η κιμωλία, πρόθυμος πάντα να εξηγήσει, να  αναλύσει, να βοηθήσει.

Με τη σοβαρότητά του, την εντιμότητα και την ακούραστη διάθεση για προσφορά έπαιρνε πάνω του ευθύνες πολύ περισσότερες από αυτές που του αναλογούσαν για να βοηθήσει το μαθητή, τον συνάδελφο και ολόκληρη την κοινωνία της περιοχής μας και με την ενασχόλησή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα πολιτιστικά δρώμενα.

Παροιμιώδης η εργατικότητά του, από τα χαράματα στο σχολείο για να φροντίσει για όλα και "έπιανε" το χέρι του τα πάντα. Βοηθούσε και εξυπηρετούσε όλους και δεν επέτρεπε στον εαυτό του να δεχθεί βοήθεια από τους συναδέλφους του.

Τούτη τη θλιβερή ώρα απευθύνω τον τελευταίο χαιρετισμό και ασπασμό εκ μέρους όλων των συναδέλφων καθηγητών του Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας που τόσο αγαπούσε και για το οποίο έδινε τα πάντα ώστε να λειτουργεί άψογα και να παρέχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και με το παράδειγμά του μας αφήνει βαρειά παρακαταθήκη ευθύνης συνέπειας και επαγγελματισμού.

Εκφράζοντας όλους τους συναδέλφους προπέμπουμε στην αιωνιότητα τον αγαπητό μας συνάδελφο Δ/ντή Τριαντάφυλλο Φίλιο, συλλυπούμεθα τη σύζυγο, τα παιδιά του, τα αδέλφια του και τους συγγενείς του και ευχόμαστε η μνήμη του να είναι αιωνία.

Σπύρος Γκόγκος

επιστροφή