Εφημερίδα  ΕΦΗΜΕΡΙΣ

 

Έσβησε στα 60 του χρόνια εντελώς απρόσμενα ο Tριαντάφυλλoς Φίλιος, επί δεκαετίες καθηγητής Μαθηματικών και Διευθυντής του Τραμπάντζειου Γυμνασίου.

Ο αείμνηστος Τρύφωνας, όπως τον προσφωνούσαν οι συνάδελφοι και φίλοι του, υπήρξε ακούραστος εργάτης της Εκπαίδευσης και αφιέρωνε πολύ κόπο και χρόνο για την αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου και την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και μόρφωσης στους μαθητές. Διακρινόταν για το ήθος και τον ήπιο χαρακτήρα του και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους συναδέλφους και την κοινωνία της Σιάτιστας.

Πέρα από τα καθαρά εκπαιδευτικά καθήκοντα σημαντική ήταν η κοινωνική προσφορά του, καθώς διετέλεσε Πρόεδρος του Μορφωτικού-Πολιτιστικού συλλόγου «Μαρκίδες Πούλιου» , του συλλόγου μας, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ο θάνατός του από καρδιακό επεισόδιο προκάλεσε βαθύτατη λύπη και συγκίνηση στους συναδέλφους του, τους μαθητές και σ΄ ολόκληρη την κοινωνία της πόλης μας.

Τη νεκρώσιμη ακολουθία, στην . οποία χοροστάτησε ο νέος Μητροπολίτης  Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, παρακολούθησε πλήθος κόσμου. 

Ο Μητροπολίτης κ. Παύλος με   θερμούς λόγους εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του Τριαντάφυλλου Φίλιου, ενώ από πλευράς Εκπαίδευσης, μίλησαν με θερμά λόγια ο περιφερειακός  Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Αναστάσιος Δάρδας, οι Διευθυντές των Σχολείων της Σιάτιστας κ.κ. Ελευθέριος Koυφoγιάννης του Ενιαίου Λυκείου και Μιχαήλ Δαϊναβάς του ΤΕΕ., ενώ από την πλευρά του Δήμου ο σημερινός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μάνιος.

Εκ μέρους των συναδέλφων του στο Γυμνάσιο τον αποχαιρέτησαν με συγκίνηση ο καθηγητής κ. Σπύρος Γκόγκος και η καθηγήτρια κ. Σουλτάνα Ζάβαλη-Μπάτζιου, ενώ ο Πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Γυμνασίου με ολοφάνερη συγκίνηση είπε:

"Οι Μαθητικές Κοινότητες του Γυμνασίου Σιάτιστας με σπαραγμό και πόνο ακούσαμε τη θλιβερή είδηση για το χαμό του Διευθυντή του Γυμνασίου μας. Βαθύτατα λυπημένοι θρηνούμε όλοι οι μαθητές για τον ξαφνικό χαμό από τη ζωή του Διευθυντή μας. Ήταν για μας ένας τέλειος Διευθυντής, ένας άριστος καθηγητής, ένας δεύτερος γο­νιός, ένα πρότυπο εργατικότητας και υπευθυνότητας, ένα καλό παράδειγμα  για όλους μας.

Αιωνία σου η μνήμη, σεβαστέ κι αγαπημένε μας Διευθυντή».

 

Πλήθος ήταν το στεφάνια που κατατέθηκαν εκ μέρους συγγενών, φίλων και συναδέλφων του, ενώ Ψηφίσματα εξέδωσαν ο Δήμος Σιάτιστας, οι Σύλλογοι διδασκόντων των Σχολείων της Σιάτιστας και του Γυμνασίου Γαλατινής και ο Μορφωτικός-Πολιτιστικός Σύλλογος "Μαρκίδες Πούλιου». (Δημοσιεύονται σε άλλη σελίδα της εφημερίδας).

Η "ΕΦΗΜΕΡΙΣ» εκφράζει προς την οικογένεια του αγαπητού σε όλους ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ τα πλέον ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά της και εύχεται η μνήμη του να είναι ΑΙΩΝΙΑ.

 

επιστροφή