Το πρώτο Ηλεκτρονικό Ημερολόγιο του δικτυακού τόπου  http://www.siatistanews.gr αναφέρεται στα εργόχειρα των προγιαγιάδων και  γιαγιάδων  της σημερινής ώριμης γενιάς. Αναφέρεται σε κεντήματα που φιλοτεχνήθηκαν  στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ου αι.
Η ομάδα που ασχολήθηκε με το Ημερολόγιο του 2004  - Άννα Γκουτζιαμάνη - Στυλιανάκη, Θεοδώρα Ζωγράφου - Βώρου και Αικατερίνη Ζωγράφου-  επέλεξε το θέμα αυτό για να τιμήσει τις παλιές Σιατιστινές αλλά και για να γνωρίσει στη νέα γενιά τον πλούτο καλαισθησίας  που κρύβουν τα σεντούκια των σπιτιών μας .
Θέλησε να μοιραστεί με όλο τον κόσμο την  ευχαρίστηση που της πρόσφερε η θέαση των έργων αυτών, αφήνοντας πάντα στον επισκέπτη τη δυνατότητα να εκτιμήσει τα δεδομένα και ενδεχόμενα να νιώσει  ανάλογα μ' αυτή  συναισθήματα .
Το Ημερολόγιο  ελπίζουμε να είναι εύκολο στη χρήση του.
Στην κεντρική σελίδα υπάρχουν δώδεκα μικρές φωτογραφίες με κεντήματα και  αντιστοιχούν η κάθε μια σε ένα μήνα του χρόνου. Με ένα απλό κλικ σε κάθε μικρή φωτογραφία εμφανίζεται η σελίδα  του αντίστοιχου μήνα. Σ' αυτήν θα βρείτε μεγαλύτερη φωτογραφία του εργόχειρου, πληροφορίες  γι' αυτό και το κλασικό ημερολόγιο.
Με κλικ πάνω στη φωτογραφία οδηγούμαστε σε νέα σελίδα που έχει μεγεθυμένη τη φωτογραφία με το θέμα του μήνα, μικρές φωτογραφίες με εργόχειρα άλλων γυναικών, τα οποία έχουν το ίδιο θέμα,  και επί πλέον  εκτενέστερη περιγραφή του έργου από τις κυρίες  Άννα Γκουτζιαμάνη - Στυλιανάκη και Θεοδώρα Ζωγράφου - Βώρου .
Ο δικτυακός τόπος http://www.siatistanews.gr θεωρεί  απαραίτητο στη θέση αυτή να ευχαριστήσει τις κυρίες Μαλαματή Π. Γκερεχτέ, Μερόπη Γ. Γκόγκου,  Φρειδερίκη Κ. Κουτσιουλιώτα, Άννα Γκουτζιαμάνη - Στυλιανάκη, Θεοδώρα Ζωγράφου - Βώρου που μας εμπιστεύθηκαν τα οικογενειακά κειμήλιά τους.
Παρακαλούμε όσους έχουν εργόχειρα να επικοινωνήσουν μαζί μας, να τα φωτογραφήσουμε και να κάνουμε πλουσιότερο, πληρέστερο και ομορφότερο το Ημερολόγιο και το...2004.
Καλή χρονιά σε όλους.
  για το δικτυακό τόπο http://www.siatistanews.gr
Ρηνούλα Ζωγράφου