ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

 

Τρίτη 30/8/2011: Η Σιάτιστα υποδέχτηκε τη ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 

Τη φλόγα της αγάπης και του εθελοντισμού, υποδέχτηκε την Τρίτη 30 Αυγούστου η Σιάτιστα και ο Δήμος Βοΐου, στα πλαίσια της 9ης λαμπαδηδρομίας που διοργανώνουν και φέτος οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας. Η φλόγα που ξεκίνησε το Σάββατο από τα Σέρβια κηρύσσοντας την έναρξη της 24ης Αμφικτιονίας, θα περάσει από όλη την Ελλάδα προκειμένου να διαδώσει τα ιδανικά της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και ιστών του σώματος.
 Τη φλόγα υποδέχτηκαν στη Μπάρα της Σιάτιστας ιππείς και δεκάδες πολίτες της πόλης, ενώ στη συνέχεια αρκετά ήταν τα νέα παιδιά που τη μετέφεραν στους δρόμους της Σιάτιστας. Ανάμεσά τους και η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, που συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία και λίγο αργότερα στη μικρή γιορτή που στήθηκε για την υποδοχή της φλόγας τόνισε τη σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς: «Στην εποχή της ιδιοτέλειας και του προσωπικού συμφέροντος, στέλνουμε όλοι μας σήμερα το μήνυμα της αγάπης για το συνάνθρωπο που μας έχει ανάγκη. 10 λεπτά από το χρόνο μας σώζουν μία ζωή».
Το βωμό άναψαν οι δύο καταξιωμένοι αθλητές της Σιάτιστας, ο Γιάννης Σιάσιος και ο Χάρης Καλαμπούκας, υπό τα χειροκροτήματα των δεκάδων πολιτών που αψήφησαν τη βροχή και έδωσαν το παρών στην τελετή αφής της φλόγας.
Το παρών έδωσαν, η διοικήτρια της ενιαίας διοίκησης των νοσοκομείων του Νομού Κοζάνης, Τάσα Μπούρτσου, ο υποδιοικητής Δημήτρης Αμπάζης, μέλη της ΠΟΣΕΑ, καθώς και μέλη των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών Σιάτιστας, Γαλατινής, Σερβίων και Κοζάνης.
Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσαν τα χορευτικά, των συλλόγων «Μαρκίδες Πούλιου», «Αθανάσιος Χριστόπουλος» Καστοριάς και ο Ποντιακός Σύλλογος Βατερού.
Να σημειωθεί πως, η φλόγα θα συνεχίσει τις διαδρομές της και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του Δήμου Βοΐου τις επόμενες ημέρες.
 

(Αναδημοσίευση από http://www.sierafm.gr ) 

Σύντομο φωτορεπορτάζ

 

Με κλικ σε κάθε φωτογραφια έχετε τη δυνατότητα να τη δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος
Αυτά μέχρι να έρθουν περισσότερες και καλύτερες φωτογραφίες
 

επιστροφή