1. Η Σιατιστινή Αμπελουργία μέσα στο Χρόνο
2. Η εργαλειοθήκη του καλού Αμπελουργού
3. Οι  Σιατιστινοί γράφουν για το αμπέλι
4. Εμείς ... τι κάνουμε για το Σιατιστινό αμπέλι;
5. Η Αμπελοκαλλιέργεια στη Σιάτιστα.... από το χθες στο σήμερα, όπως καταγράφεται από την Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σιάτιστας

 

6. Η γιορτή των Σιατιστινών αμπελουργών το 2011

 

7. Σιατιστινή  Αμπελουργία και Οινοποίηση. Μια   παράδοση αιώνων

8.H αμπελοκαλλιέργεια στη Σιάτιστα   μετά την απελευθέρωση

   


Συνεργάστηκαν:
Γεώργιος Μπόντας , Θεοδώρα Ζωγράφου - Βώρου, Καλλιόπη Μπόντα
Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:
1. Ι.  Αποστόλου, Ιστορία της Σιατίστης  2.Το Λεύκωμα ΣΙΑΤΙΣΤΕΩΝ ΜΝΗΜΗ  3. Δημητρίου Σιώτα, Σιάτιστα, Μακεδονία,και πρόγονοί μας  4. Σουζάννας Παπαναούμ Σιάπαντα, Η γιαγιά μ' η Μαριγώ
5. Γυμνάσιο Σιάτιστας, Η Αμπελοκαλλιέργεια στη Σιάτιστα  6. Το αρχείο του κ. Γ. Μπόντα 7. Η εισήγηση της Γεωπόνου του Δήμου Σιάτιστας,  κ.Αναστασίας Σαροπούλου-Μπούρτσου στην πρώτη Γιορτή αμπελιού στη Σιάτιστα στις 8 Νοεμβρίου 2003 με θέμα:  Το παρόν της αμπελουργίας στη Σιάτιστα, εικόνες από τη χρονιά που πέρασε. 8. Η δημοσιευμένη έντυπα εργασία της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Σιάτιστας Η Αμπελουργία στη Σιάτιστα... από το χθες στο σήμερα.

Οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου κ. Γιώργου Λογδανίδη, εκτός από τις φωτογραφίες στην Διεθνή Έκθεση  Θεσσαλονίκης που μας έδωσε ο συνεργάτης μας κ. Γεώργιος Μπόντας και τις φωτογραφίες από το κελάρι της Γεωργίας Γκουτζιαμάνη, άμβυκας και πουστάβι, που είναι των συνεργατών του siatistanews.gr. H ηλεκτρονική επεξεργασία των φωτογραφιών έγινε από το siatistanews.gr.
Οφειλόμενη αναγνώριση: Η πολύ καλή δουλειά του Γυμνασίου Σιατίστης το 1997 στα πλαίσια προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  και η άριστη συνεργασία της υπεύθυνης καθηγήτριας κ.Αλεξάνδρας Χατζηζήση με το δικτυακό τόπο   siatistanews.gr. στην πρώτη ανάρτηση - το 2004_του αφιερώματος. Την ευχαριστούμε θερμά. Στη συνέχεια -2011- εντοπίσαμε δημοσιευμένη  την  πολύ καλή δουλειά   του ΚΠΕ Σιάτιστας για την αμπελουργία στη Σιάτιστα, ζητήσαμε άδεια δημοσίευσης της στη δεύτερη ανάρτηση του αφιερώματος  η οποία και μας δόθηκε με μεγάλη προθυμία. Ευχαριστούμε θερμά την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Σιάτιστας .
Tελευταία προστέθηκαν στο Αφιέρωμα και δυο νέα αξιόλογα δημοσιεύματα της συνεργάτιδας της ιστοσελίδας μας κ. Καλλιόπης Μπόντα: "H αμπελοκαλλιέργεια στη Σιάτιστα   μετά την απελευθέρωση" και "Σιατιστινή  Αμπελουργία και Οινοποίηση. Μια   παράδοση αιώνων".
(5η ανάρτηση 08/10/2016)


επιστροφή